DIY Φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι: Εύκολο, μη τοξικό και μόνο 4 συστατικά (ΧΩΡΙΣ σαπούνι)!

DIY Φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι: Εύκολο, μη τοξικό και μόνο 4 συστατικά (ΧΩΡΙΣ σαπούνι)!

Juni 16, 2022 0 Von admin

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να έχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λάβω προμήθειες εάν επιλέξετε να αγοράσετε μέσω συνδέσμων που παρέχω (χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς). Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους συνδέσμους στην πολιτική αποκάλυψης.

Αναζητάτε ένα εύκολο και φυσικό απορρυπαντικό ρούχων; Αν ναι, είστε στο σωστό μέρος! Αυτή η συνταγή DIY φυσικού απορρυπαντικού πλυντηρίου είναι φτιαγμένη με απλά υλικά και έτοιμη για χρήση σε λιγότερο από 5 λεπτά! Το μόνο που χρειάζεστε είναι 4 υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας ή είναι φθηνά να τα αγοράσετε. Προσθέστε αιθέρια έλαια όπως έλαιο λεμονιού για ενίσχυση καθαρισμού και λεύκανση!

DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Πολλά οικιακά απορρυπαντικά ρούχων περιέχουν συνήθως πολλά συστατικά που προκαλούν αναπτυξιακή και αναπαραγωγική (διαταραχή της ορμόνης) τοξικότητα, μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα και, φυσικά, είναι απίστευτα επιβλαβή αν τα καταπιεί ένα μικρό παιδί κατά λάθος!

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα απόλυτα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων! Είναι εύκολο στη χρήση και ως πρόσθετο μπόνους, μπορεί επίσης να εξοικονομήσει πολλά χρήματα! Το δικό μας κοστίζει περίπου 0,08 $ ανά φορτίο. Το φθηνότερο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων που βρήκαμε στα ράφια των καταστημάτων έφτασε στα 0,14 $/φόρτωση, ενώ τα περισσότερα δοχεία ξεκινούν από 0,31 $/φόρτο.

Χρειάζεστε βοήθεια με τον καθαρισμό; Ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό της μαμάς που στερείται ύπνου για καθαρισμό στον ύπνο της

DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Γιατί να φτιάξετε φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου στο σπίτι;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους είναι μια καλή ιδέα να φτιάξετε φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου στο σπίτι. Πρώτον, ελέγχετε τι μπαίνει στο προϊόν σας. Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, αυτό είναι σημαντικό γιατί πολλά απορρυπαντικά του εμπορίου περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για ανθρώπους και ζώα.

Αν το φτιάξετε μόνοι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασφαλή συστατικά όπως σόδα πλυσίματος (ανθρακικό νάτριο) αντί για τριπολυφωσφορικό νάτριο (STPP), το οποίο ταξινομείται ως μέτριος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.

Ένας άλλος λόγος για να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό ρούχων στο σπίτι είναι ότι συχνά είναι μια πολύ φθηνότερη επιλογή. Αναλύοντας το κόστος, το σπιτικό φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων μας έρχεται με το μισό κόστος από το ΛΙΓΟΤΕΡΟ ακριβό απορρυπαντικό που βρήκαμε στα ράφια των καταστημάτων και το 1/4 του κόστους των λοβών πλυντηρίου! Είναι μεγάλη διαφορά!

700 εκατομμύρια πλαστικές κανάτες απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων καταναλώνονται και πετιούνται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και περίπου το 70% αυτών καταλήγουν σε χωματερές, ενώ η EPA εκτιμά ότι μόνο το 30% ανακυκλώνεται.

κούτσουρο δέντρο

DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Απλά και ασφαλή συστατικά για σπιτική φυσική σκόνη πλυντηρίου

Χρησιμοποιήστε απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας! Αυτή η συνταγή απαιτεί θαλασσινό αλάτι, μαγειρική σόδα, σόδα πλυσίματος (γνωστή και ως σόδα) και αλάτι Epsom. Αποφύγετε συστατικά που είναι και τοξικά και/ή ακριβά όπως τα προπαρασκευασμένα απορρυπαντικά.

Μαγειρική σόδα – Χρησιμοποιήστε 1,5 φλιτζάνι μαγειρική σόδα καθώς είναι φυσικό μαλακτικό.

Σόδα πλυσίματος (που ΔΕΝ είναι μαγειρική σόδα) – Χρησιμοποιήστε 1,5 φλιτζάνι σόδα πλυσίματος. Εδώ είναι μια συνταγή για να φτιάξετε σόδα πλυσίματος από μαγειρική σόδααν και θεωρώ πιο εύκολο να το παραγγείλω στο Amazon!

Σόδα πλυσίματοςγνωστός και ως ανθρακικό νάτριο (ή σόδα), είναι φυσικό καθαριστικό και ισχυρό αποσκληρυντικό νερού. Είναι πολύ βασικό με ένα pH 11. Η Ομάδα Εργασίας για το Περιβάλλον του δίνει ένα „Α“ στην κλίμακα τους, έτσι περνάει με τα χρώματα, καθιστώντας το ασφαλές και μη τοξικό.

ανατροφή της φύσης

Θαλασσινό αλάτι – Χρησιμοποιήστε 1/4 C για να μαλακώσετε.

Καθαρτικό αλάτι – Χρησιμοποιήστε 1/2 C για να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε.

DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Ποια συστατικά πρέπει να αποφύγετε στο φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

Για ένα, τα περισσότερα συστατικά που δεν μπορείτε να προφέρετε θα πρέπει πιθανώς να αποφεύγονται.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να ελέγξετε το Διαδραστική βάση δεδομένων της Environmental Working Group για να ελέγξετε την ασφάλεια των οικιακών προϊόντων που χρησιμοποιείτε και να δείτε πώς κατατάσσονται! Μπορεί να εκπλαγείτε. Στην πραγματικότητα, μερικά από τα τυπικός Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα σπιτικά απορρυπαντικά πλυντηρίου δεν είναι τα πιο ασφαλή!

Ο βόρακας έλαβε ένα D. Αν και είναι ένα φυσικό συστατικό, έλαβε ένα D λόγω της μεγάλης ανησυχίας για αναπτυξιακή και αναπαραγωγική τοξικότητα.

Φελς-Νάπτα, ένα άλλο πολύ κοινό συστατικό σε πολλά απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων DIY, έλαβε C. Αυτό οφειλόταν κυρίως στους υδρογονάνθρακες τερπενίου (μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και να βλάψει την υδρόβια ζωή). Καθώς και ετιδρονικό τετρανάτριο (υπάρχουν ενδείξεις βιοαποδόμησης).

Τα συστατικά που χρησιμοποιούμε – μαγειρική σόδα, σόδα πλυσίματος και αλάτι Epsom – κερδίζουν όλα ένα Α!

Επίσης, φροντίστε να αποθηκεύσετε τη συνταγή μας για το καθαριστικό γυαλιού και το καθαριστικό από ανοξείδωτο χάλυβα με αιθέρια έλαια DIY STREAK FREE!

DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

4) Προσθέστε αιθέρια έλαια εάν επιθυμείτε

Εμποτίστε σπιτικό φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων με αιθέρια έλαια για φυσική ώθηση για να καθαρίσετε τα ρούχα! Και προσθέτει ένα θεραπευτικό άρωμα. Το Lemon Oil είναι η αγαπημένη μου επιλογή για τη φωτεινή του δύναμη. Αλλά δεν σταματώ πάντα εκεί, πολλά άλλα λάδια λειτουργούν καλά επίσης. Σκεφτείτε το Έλαιο Ευκαλύπτου, τη Μέντα, τη Λεβάντα ή ακόμα και ένα μείγμα άλλων ελαίων εσπεριδοειδών.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή αιθέριων ελαίων είναι το Shield Oil, το οποίο περιέχει έλαιο λεμονιού και ένα εξαιρετικά απολυμαντικό μείγμα άλλων αιθέριων ελαίων για καθαριστική ώθηση!

Και πάλι, μπορείτε να επιλέξετε ότι άρωμα θέλετε! Απλώς προσθέστε 25 σταγόνες αιθέριων ελαίων στο φυσικό σας απορρυπαντικό ρούχων για να διατηρήσετε τα ρούχα φρέσκα!

Αιθέρια έλαια που δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά και επιλογές που κάθε μαμά πρέπει να γνωρίζει

DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

3) Το Σαπούνι

DIY ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ! Αναζητάτε ένα εύκολο και φυσικό απορρυπαντικό ρούχων; Αν ναι, είστε στο σωστό μέρος! Αυτή η συνταγή DIY φυσικού απορρυπαντικού πλυντηρίου είναι φτιαγμένη με απλά υλικά και έτοιμη για χρήση σε λιγότερο από 5 λεπτά! Το μόνο που χρειάζεστε είναι 4 υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας ή είναι φθηνά να τα αγοράσετε. Προσθέστε αιθέρια έλαια όπως έλαιο λεμονιού για ενίσχυση καθαρισμού και λεύκανση!

DIY Φυσικό Απορρυπαντικό Πλυντηρίου

Ένα απλό DIY φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου, φτιαγμένο χωρίς τη χρήση σαπουνιού!

Συστατικά

 • 1/2 φλιτζάνι αλάτι Epsom

 • 1 1/2 φλιτζάνια διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα)

 • 1 1/2 φλιτζάνια ανθρακικό νάτριο (σόδα πλυσίματος)

 • 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι

 • 20-25 σταγόνες Αιθέρια Έλαια (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Απλώς ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά, φροντίζοντας να ενσωματώσετε αιθέρια έλαια, εάν χρησιμοποιείτε, και ανακατέψτε σε τυχόν σβώλους.
  2. Αποθηκεύστε σε γυάλινο βάζο της επιλογής σας με καπάκι.
  3. Χρησιμοποιήστε 1 γεμάτη κουταλιές της σούπας ανά φορτίο (2 για πολύ λερωμένα ή εξαιρετικά μεγάλα φορτία).

Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;

Αφήστε ένα σχόλιο στο ιστολόγιο ή μοιραστείτε μια φωτογραφία Ίνσταγκραμ

DIY NATURAL ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις για αιθέρια έλαια!