10 τρόποι για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για μια Αποκάλυψη

10 τρόποι για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για μια Αποκάλυψη

Oktober 6, 2022 0 Von admin

Σκοπεύετε να δημιουργήσετε το δικό σας σπίτι και να το προετοιμάσετε για μια αποκάλυψη; Είτε είστε ακόμα αρχάριοι στο homesteading είτε έχετε κάποιο είδος εμπειρίας, μπορείτε ακόμα να μάθετε από τους άλλους και να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να διαπράξει τα λάθη που έκαναν μέσω κατάλληλης έρευνας.

Δείτε αυτές τις δέκα συμβουλές για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για μια αποκάλυψη. Έχοντας αυτές τις συμβουλές ως οδηγό σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να χτίσετε μια αυτάρκη κατοικία που είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αντιξοότητα ή καταστροφή θα αντιμετωπίσετε.

#1 – Προετοιμαστείτε για διακοπές ρεύματος

Μια αποκάλυψη ή μια καταστροφή όπως οι χειμερινές καταιγίδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να θέσει την τοποθεσία σας σε κίνδυνο να αντιμετωπίσει διακοπές ρεύματος. Έχοντας αυτό υπόψη, η προετοιμασία διακοπής ρεύματος θα πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητές σας όταν πρόκειται για την προετοιμασία και την κατασκευή του οικοπέδου σας. Πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτό το σενάριο ακόμα κι αν οι διακοπές ρεύματος στην περιοχή σας είναι σπάνιες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου για θέρμανση. Επίσης, να θυμάστε ότι μπορεί να δυσκολευτείτε να αποκτήσετε πετρέλαιο θέρμανσης, προπάνιο ή καυσόξυλα κατά τη διάρκεια μιας αποκάλυψης, οπότε φροντίστε να έχετε προετοιμάσει αυτές τις προμήθειες καυσίμων. Εάν χρησιμοποιείτε αέριο, τότε κάντε έρευνα για πόσο καιρό θα διαρκέσει το αέριο αν το χρησιμοποιήσετε για εναλλακτική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, έτσι θα ξέρετε πόσο πρέπει να προετοιμάσετε.

Οι προετοιμασίες σας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν τη ρύθμιση ενός χρηματοκιβωτίου εναλλακτική πηγή θέρμανσης καθώς και επαρκή παροχή εναλλακτικού καυσίμου. Αποφύγετε τη θέρμανση του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας ηλεκτρική κουζίνα ή φούρνο αερίου. Εάν είναι δυνατόν, εγκαταστήστε μια εναλλακτική πηγή ενέργειας, όπως ένα εφεδρικό σύστημα που λειτουργεί με ηλιακή μπαταρία ή μια γεννήτρια αερίου.

#2 – Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλή παροχή καθαρού νερού

Το σπίτι σας χρησιμεύει ως τοποθεσία διαφυγής σας κατά τη διάρκεια μιας αποκάλυψης, επομένως θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια πηγή καθαρού νερού κοντά του. Εάν είναι δυνατόν, αυτή η πηγή νερού θα πρέπει να βρίσκεται στο ακίνητο. Ορισμένες πηγές νερού περιλαμβάνουν πηγάδι, πηγή, ποτάμι ή κολπίσκο, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας. Εχοντας ένα Φίλτρο νερού DIY ή καθαριστής στο χέρι είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς αυτό μπορεί να σας δώσει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.

#3 – Σχέδιο για φαγητό

Εκτός από νερό, το σπίτι σας θα πρέπει επίσης να έχει μια καλή προσφορά τροφής που μπορεί να διαρκέσει για τη συνήθη διάρκεια μιας αποκάλυψης. Μια σοφή συμβουλή είναι να αποθηκεύετε κονσέρβες στο σπίτι που εγγυημένα θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα κι αν δεν τις βάζετε στο ψυγείο. Μπορεί επίσης να θέλετε να αρχίσετε να καλλιεργείτε φρούτα και λαχανικά και να φυτεύετε έναν οπωρώνα. Σύμφωνα με αυτό, μπορείτε να καλλιεργήσετε έναν κήπο με βότανα με φαρμακευτικά φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποτε χρειάζεστε φυσικές θεραπείες.

#4 – Αναπτύξτε ένα κρυφό δάσος τροφίμων

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε ένα κρυφό δάσος τροφίμων, το οποίο μπορεί να σας παρέχει εύκολη πρόσβαση σε φρέσκα προϊόντα κάθε φορά που τελειώνετε από τρόφιμα. Ένα πλεονέκτημα του να έχετε ένα κρυφό δάσος τροφίμων στο σπίτι σας είναι ότι μπορεί να παράγει περίπου πέντε φορές περισσότερο φαγητό σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κήπους σε σειρά για κάθε τετραγωνικό πόδι. Χρειάζεται να σχεδιάσετε αυτή τη μορφή εναλλακτικού κήπου μόνο μία φορά. Μπορείτε να το μεταμφιέσετε με τρόπο που να μοιάζει με κατάφυτο βούρτσα. Αυτό θα αποτρέψει οποιονδήποτε από το να κλέψει τις καλλιέργειές σας.

#5 – Ενισχύστε το σπίτι και τα καταφύγια ζώων

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας πόσο σημαντικό είναι να οχυρώσετε τις περιουσίες σας κατά τη διάρκεια μιας αποκάλυψης. Διατηρώντας την ιδιοκτησία σας ασφαλή, μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τους εισβολείς από το να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε παντζούρια καταιγίδας. Αυτά είναι χρήσιμα για να προστατεύονται πλήρως οι πόρτες και τα παράθυρά σας από τους δυνατούς ανέμους. Φροντίστε να τα ασφαλίσετε με τέτοιο τρόπο ώστε ολόκληρη η οικογένειά σας να μπορεί εύκολα και γρήγορα να κλειδώνει και να κλείνει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ακόμα και με μια απλή υπόδειξη ή προειδοποίηση. Επίσης, οι κλειδαριές της πόρτας σας θα πρέπει να είναι κατάλληλα ενισχυμένες για να αποτρέπουν τους κλέφτες και τους εισβολείς.

#6 – Κατασκευάστε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης

Είναι επίσης απαραίτητο να φτιάξετε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης και να το τοποθετήσετε σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο στο σπίτι σας. Το κιτ πρέπει να προορίζεται για όλη την οικογένεια. Θα πρέπει επίσης να είναι ευέλικτο με την έννοια ότι το περιεχόμενό του θα λειτουργεί για διάφορες καταστροφές. Μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να βάλετε στο κιτ είναι φάρμακα, προμήθειες πρώτων βοηθειών, σημαντικά έγγραφα και τηλέφωνα επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης. Τοποθετήστε αυτό το κιτ σε στεγνό και ασφαλές μέρος. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να φυλάσσεται μαζί με το νερό και τα τρόφιμα έκτακτης ανάγκης.

#7 – Έχετε μια οδό διαφυγής έκτακτης ανάγκης

Ένας άλλος τρόπος για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για μια αποκάλυψη ή οποιαδήποτε μορφή καταστροφής είναι να δημιουργήσετε μια οδό διαφυγής έκτακτης ανάγκης από όπου μπορείτε να περάσετε εύκολα εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εκπαιδεύστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα σχετικά με αυτήν τη διαδρομή, ώστε να μπορούν να ξεφύγουν εύκολα όποτε χρειαστεί. Προγραμματίστε επίσης ένα σημείο συνάντησης, σε περίπτωση που κάποιο από τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν είναι ακόμα σπίτι όταν φύγετε.

Επιπλέον, να είστε ενήμεροι για τα σχέδια έκτακτης ανάγκης στην κοινότητά σας, συμπεριλαμβανομένων ασφαλών καταφυγίων και διαδρομών εκκένωσης. Ενημερώστε την οικογένειά σας σχετικά και μάθετε εάν η κοινότητά σας διαθέτει αρκετούς πόρους για να προστατεύσει πλήρως την ιδιωτική σας περιουσία.

#8 – Ενημερώστε το κιτ ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης

Το σπίτι σας πρέπει επίσης να έχει κιτ ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης. Ελέγξτε το από καιρό σε καιρό για να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως ενημερωμένο – δηλαδή περιέχει σχεδόν όλα, αν όχι όλα, από τα πράγματα που χρειάζεστε όταν συμβαίνει μια αποκάλυψη. Μάθετε εάν το κιτ σας περιέχει φακούς, επιπλέον μπαταρίες, ραδιόφωνο καιρού που λειτουργεί με μπαταρία και φανάρι με μπαταρία. Ελέγξτε επίσης το κιτ πρώτων βοηθειών σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει επαρκή προμήθεια ιατρικών προμηθειών και συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

#9 – Βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι για διαρροές μονοξειδίου του άνθρακα και φωτιά

Για να το κάνετε αυτό, επιθεωρήστε τις μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στους ανιχνευτές καπνού σας. Εξετάστε και τους πυροσβεστήρες σας. Στόχος σας είναι να διασφαλίσετε ότι είναι πλήρως συντηρημένα και εξακολουθούν να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση λειτουργίας. Ελέγχετε, δοκιμάζετε και συντηρείτε τακτικά συμπληρωματικές ηλεκτρικές θερμάστρες χώρου.

Επίσης, να θυμάστε ότι το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο και άχρωμο αλλά θανατηφόρο αέριο. Μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση με συμπτώματα όπως έμετο, πόνο στο στήθος, σύγχυση, ζάλη και αδυναμία. Μπορείτε να αποτρέψετε αυτό το ζήτημα εάν εγκαταστήσετε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι σας. Αυτό θα σας ειδοποιεί κάθε φορά που ανιχνεύει την παρουσία απειλητικού για τη ζωή αερίου. Μόλις τοποθετήσετε αυτόν τον ανιχνευτή, δοκιμάστε τον από καιρό σε καιρό και αλλάξτε τις μπαταρίες του δύο φορές κάθε χρόνο.

#10 – Ορίστε μια κρυφή τοποθεσία για τα εφεδρικά εφόδια

Ένας άλλος τρόπος για να προετοιμαστείτε για μια αποκάλυψη είναι να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας έχει μια κρυφή θέση κρυφής μνήμης όπου θάβετε κάποιες εφεδρικές προμήθειες. Θα πρέπει να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το σημείο σε περίπτωση κατάσχεσης ή κλοπής των προμηθειών σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να αποθηκεύσετε αντικείμενα, όπως καφέ, ζάχαρη, τσιγάρα και μέλι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αντάλλαγμα για άλλα πράγματα που χρειάζεστε ειδικά για να επιβιώσετε.

συμπέρασμα

Με τις συμβουλές που αναφέρονται εδώ, μπορείτε τώρα να προετοιμάσετε πλήρως το σπίτι σας για μια αποκάλυψη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι εσείς και όλοι στο νοικοκυριό σας είστε καλά ενημερωμένοι για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που συμβεί ένα τέτοιο σενάριο. Βοηθά επίσης να επενδύσετε σε μια εφεδρική γεννήτρια, καθώς αυτό μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία κάθε φορά που απειλείτε από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ezoicαναφέρετε αυτήν τη διαφήμιση