Το QIU αυξάνει την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία με το κοινοτικό εργαστήριο

Το QIU αυξάνει την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία με το κοινοτικό εργαστήριο

März 18, 2023 0 Von admin

Σύμφωνα με τα λόγια της δικηγόρου, συγγραφέα και πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ψυχική υγεία.

«Όταν πρόκειται για καταστάσεις ψυχικής υγείας, συχνά τις αντιμετωπίζουμε διαφορετικά από άλλες ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης ή το άσθμα. Και αυτό δεν έχει νόημα. Είτε μια ασθένεια επηρεάζει την καρδιά, το πόδι ή τον εγκέφαλό σας, εξακολουθεί να είναι ασθένεια και δεν θα πρέπει να υπάρχει διάκριση. Γιατί γνωρίζουμε ότι η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική για τη συνολική μας ευεξία με τη σωματική μας υγεία».

obamawhitehouse.archives.gov

Ως σταθερός υποστηρικτής της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και του ρόλου της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών, η QIU διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική ευεξία και να σπάσει τα υπάρχοντα κοινωνικά στίγματα.

Συνεχίζοντας αυτή την πρωτοβουλία, το πανεπιστήμιο φιλοξένησε πρόσφατα ένα Εργαστήριο Ψυχοεκπαίδευσης στην πανεπιστημιούπολη, με στόχο φροντιστές και μέλη της κοινότητας.

Διοργανώθηκε από τη Σχολή Ιατρικής και Υπηρεσιών Υγείας και τη Συντονιστική Επιτροπή SDG του QIU σε συνεργασία με το Τμήμα Ανάπτυξης Γυναικών της πολιτείας Perak, το εργαστήριο είδε συμμετέχοντες από το Ipoh και το Taiping. Το εργαστήριο ασχολήθηκε με το SDG 3 (Καλή Υγεία και Ευημερία).

με θέμα „Ευαισθητοποίηση για την Ψυχική Υγεία στην Κοινότητα», στο εργαστήριο συμμετείχαν τρεις από τους ειδικούς ομιλητές μας από το Τμήμα Ψυχολογικής και Συμπεριφορικής Ιατρικής της Σχολής Ιατρικής και Επιστήμης Υγείας, συμπεριλαμβανομένου:

  • Καθ. Δρ Bilbir Kaur Chingara Singh: Κατανόηση της ασθένειάς σας // Αποφυγή υποτροπών
  • Αναπλ. Καθ. Δρ Chandra Mohan Panchadcharam: Κατανόηση της θεραπείας σας
  • Καθ. Dr Eddie Soon Cheng Kung: Διαχείριση κρίσεων

Το εργαστήριο περιλάμβανε επίσης μια πρακτική συνεδρία παιχνιδιού ρόλων, που απεικόνιζε ένα κοινό σενάριο μιας σχιζοφρένειας που συναντά τον γιατρό του. Είμαστε περήφανοι που σας λέμε ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές μας MBBS, οι οποίοι απέκτησαν περισσότερη εμπειρία από τον πραγματικό κόσμο στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης ευαισθητοποίησης.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την εκτίμησή τους για αυτό το γεγονός, με πολλούς να λένε ότι είχαν ανακαλύψει νέους τρόπους διαχείρισης και βοήθειας ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν συμπτώματα, αλλά δεν το συνειδητοποιούμε. Σήμερα, κατάλαβα πώς να σχετιστώ με τις προκλήσεις τους, καθώς και τη σημασία της υποστήριξης από την οικογένεια, τους συνομηλίκους και την κοινότητα». είπε ένας συμμετέχων.

Με πολλούς συμμετέχοντες να φωνάζουν για περισσότερα εργαστήρια με παρόμοιο πνεύμα, ανυπομονούμε να δούμε ποιες επωφελείς δραστηριότητες θα κάνουν οι ακαδημαϊκοί μας στη συνέχεια!