Το συνέδριο IQBC απευθύνεται στην ηγεσία και τη διαχείριση σε έναν κόσμο VUCA

Το συνέδριο IQBC απευθύνεται στην ηγεσία και τη διαχείριση σε έναν κόσμο VUCA

März 18, 2023 0 Von admin

Στη δεκαετία του 1980, ο όρος VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, and Ambiguity) δημιουργήθηκε για να περιγράψει την ασταθή γεωπολιτική κατάσταση της εποχής – πριν υιοθετηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Σήμερα, η παγκόσμια οικονομία διανύει μια από τις πιο ασταθείς περιόδους της πρόσφατης ιστορίας και η ισχυρή διαχείριση δεν ήταν ποτέ πιο ζωτική.

Για να ρίξει φως στα μεταβαλλόμενα πρότυπα ενός επιχειρηματικού κόσμου COVID-19, η Σχολή Επιχειρήσεων και Διοίκησης του QIU φιλοξένησε το International Quest Business Conference (IQBC), φέρνοντας σε επαφή ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές από τη Μαλαισία και όχι μόνο για να ανταλλάξουν και να μοιραστούν εμπειρίες και αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις σύγχρονες επιχειρηματικές και διοικητικές προκλήσεις.

Παρείχε επίσης μια διεπιστημονική πλατφόρμα για τοπικούς και διεθνείς ερευνητές για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες, τάσεις, ανησυχίες και λύσεις που υιοθετήθηκαν σε αυτόν τον τομέα.

Η QIU είχε την τιμή να καλωσορίσει διακεκριμένους οραματιστές ομιλητές στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων QI Group of Companies Executive Chairman and QIU Council Chairman Dato‘ Sri Dr Vijay Eswaran, QIU Chancellor Tun Arifin Zakaria, RMIT University Associate Professor Dr Yaso Nadarajahκαι QIU Αντιπρύτανης Καθηγήτρια Zita Mohd Fahmi.

Καθηγητής Οικονομικών, Αναπληρωτής Κοσμήτορας και Διευθυντής Προγράμματος GEMBA στο China Europe International Business School (CEIBS) Dr Bala Ramasamy και Ο ομότιμος καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Madinah, Δρ Barjoyai Bardai τίμησαν τη διάσκεψη ως ομιλητές της ολομέλειας.

Στην κεντρική του ομιλία, ο Ντάτο Σρι Δρ Vijay Eswaran μοιράστηκε τι χρειάζεται για να ευδοκιμήσει κανείς σε μια περίοδο κρίσης – αντλώντας παραδείγματα από την πανδημία COVID-19.

Οι ιστορικοί θα σας πουν ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Το 1918 η ισπανική γρίπη κατέστρεψε τον πλανήτη. Ωστόσο, η δεκαετία του 1920 ήταν μια δεκαετία μετασχηματισμού. Ήταν την εποχή της ύφεσης που χτίστηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες». σημείωσε.

«Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι η ανάγκη να κατανοήσουμε τι συμβαίνει. Ζείτε σε συναρπαστικές εποχές. σε μια εποχή ιστορικής αλλαγής παραδείγματος. Είναι η καλύτερη στιγμή για να αδράξεις τη μέρα. Πώς και πότε, είναι αυτό που πρέπει να πλοηγηθείτε.

Ο καγκελάριος του QIU Tun Arifin Zakaria συνεχάρη τη Σχολή Επιχειρήσεων και Διοίκησης για την ίδρυση αυτού του μοναδικού κόμβου κοινής γνώσης και τεχνογνωσίας σε μια πιο κατάλληλη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας.

«Καθώς η παγκόσμια οικονομία βγαίνει από τη βαθιά χρηματοπιστωτική τρύπα που έσκαψε η πανδημία του COVID-19, είναι επιτακτική ανάγκη να ξανασκεφτούμε την έννοια της ηγεσίας. Πρέπει να αναδιατυπώσουμε τον ρόλο των ηγετών και των διευθυντικών στελεχών για να οδηγήσουν τις ομάδες και τους οργανισμούς τους έξω από τα δεινή κατάσταση». αυτός είπε.

«Το International Quest Business Conference, επομένως, είναι μια επίκαιρη πλατφόρμα για εθνικούς και διεθνείς ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, την έρευνα και τις δημιουργικές λύσεις που πρωτοστατούν στην πρωτοπορία των επιλεγμένων κλάδων».

Το διήμερο συνέδριο ήταν μια διαφωτιστική εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους, με μια μυριάδα διαφορετικών διδαγμάτων για τους διευθυντές που ασχολούνται με τον κόσμο της VUCA. Ανυπομονούμε για περισσότερα επωφελή συνέδρια στο μέλλον!