Το ντοκιμαντέρ „Inclusion Equals Love“ για τα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες εμφανίζεται στο QIU

Το ντοκιμαντέρ „Inclusion Equals Love“ για τα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες εμφανίζεται στο QIU

März 16, 2023 0 Von admin

από τη Natasha Hanin Tham

Η συμπεριληπτική εκπαίδευση είναι μία από τις κατευθυντήριες αρχές στο QIU, όπου πιστεύουμε ότι κανένας μαθητής δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Καθώς το πανεπιστήμιο προσπαθεί να κάνει την εκπαίδευσή μας πιο προσιτή και χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους φοιτητές, προσπαθούμε επίσης να διαδώσουμε τις αξίες της ένταξης στους φοιτητές μας μέσω των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων μας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Σχολείο Εκπαίδευσης φιλοξένησε μια προβολή του «Inclusion Equals Love», ένα ντοκιμαντέρ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και την εκπαίδευση που απαιτείται για να τα βοηθήσει να προχωρήσουν.

Προβλήθηκε στο QIU Auditorium, η ταινία άνοιξε τα μάτια των θεατών για το πώς πρέπει να είναι η εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Τόνισε πώς οι τάξεις χωρίς αποκλεισμούς μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τον εαυτό τους για να αναδείξουν τα μοναδικά τους ταλέντα.

Στην προβολή παρευρέθηκαν ο παραγωγός της ταινίας και Η ιδρυτής του Inclusive Outdoor Classroom (IOC) Anne Subashini, ο σύμβουλος του Δημοτικού Συμβουλίου Subang Jaya, Lee Jen Uyin, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Δρ Sivabala Naiduκαθώς και το προσωπικό και οι μαθητές μας.

Η Anne είπε ότι η ταινία έγινε για να δώσει ελπίδα στις οικογένειες των παιδιών με αναπηρίες και να προκαλέσει μια αλλαγή στις απόψεις.

«Είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία των ανθρώπων που δεν έχουν άμεσες σχέσεις με άτομα με αναπηρίες, έτσι ώστε η ένταξη να είναι τρόπος ζωής», είπε..

«Είναι τόσο σημαντικό γιατί κατασκευάζεται στη Μαλαισία. Είναι κάτι τοπικό. Και αν μπορούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μέχρι τώρα… οι Μαλαισιανοί μας, η τοπική μας κοινωνία, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μπορεί.

Όλα ξεκινούν από τη θέληση. Αν νομίζετε ότι θέλετε να το κάνετε… αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά για τον εαυτό σας και την κοινότητα, αυτό το ντοκιμαντέρ θα λειτουργήσει ως υπενθύμιση στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε».

Η Anne είπε ότι ήθελε να προβάλει το ντοκιμαντέρ σε QIU καθώς θα είχε θετικό αντίκτυπο στο μυαλό των μαθητών μας.

«Γνωρίζω την κ. Venus Lim (συντονίστρια προγράμματος για την Συντονίστρια Προγράμματος του QIU για το Bachelor of Special Needs Education) εδώ και πολύ καιρό και κάνουμε πάντα πολλά έργα μαζί. Κάθε φορά που κάνω ένα έργο ευαισθητοποίησης σχετικά με την ένταξη, είναι το πρώτο άτομο με το οποίο έρχομαι σε επαφή επειδή έχει σχέσεις με φοιτητές που σίγουρα θα ωφελούνταν πολύ από έργα υπεράσπισης όπως αυτό», είπε η Anne.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ερωτήσεων και απαντήσεων, το κοινό ενημερώθηκε για τους στόχους της ΔΟΕ και πώς μπορούν να υποστηρίξουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η άποψη της Νατάσας:

Τα εκπαιδευτικά κέντρα έχουν αποκαλύψει ότι η διδασκαλία των παιδιών με ειδικές ανάγκες με τις βασικές αρετές -υπομονή, ενσυναίσθηση, αγάπη και καλοσύνη- είναι αυτό που απαιτείται για να τα βοηθήσει να μάθουν, να προσαρμοστούν, να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν τον εαυτό τους».

Κατά την άποψή μου, έχω μάθει ότι το να είναι κανείς διαφορετικός δεν κάνει κάποιον απόκληρο στην κοινωνία, ειδικά όταν όποιος συμπάσχει μαζί του βοηθά να λάμψει φως στα σκοτεινά του τούνελ. Όλοι είναι άνθρωποι, ακόμα κι όταν είναι διαφορετικοί στον τρόπο σκέψης και εμφάνισης τους. Η αγάπη είναι αποδεδειγμένα το ισχυρότερο στοιχείο σε όλα τα στοιχεία του σύμπαντος


Η Natasha Hanin Tham Ο Haris Tham είναι φοιτητής Μαζικής Επικοινωνίας (Διαφήμιση) στο QIU.