Τι είναι το Τ;  του Juno Dawson, σε εικονογράφηση της Soofiya, κερδίζει το μοναδικό βραβείο του Ηνωμένου Βασιλείου για δημιουργική εκπαιδευτική γραφή

Τι είναι το Τ; του Juno Dawson, σε εικονογράφηση της Soofiya, κερδίζει το μοναδικό βραβείο του Ηνωμένου Βασιλείου για δημιουργική εκπαιδευτική γραφή

März 16, 2023 0 Von admin

Ο νικητής του Βραβείου Εκπαιδευτικών Συγγραφέων ALCS 2022 είναι ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Τ;γραμμένο από Juno Dawson και εικονογραφήθηκε από Σοφία.

Εκδόθηκε από την Wren & Rook και δημιουργήθηκε για νέους ηλικίας 14+, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Τ; είναι ένας χωρίς νόημα οδηγός για όλα τα πράγματα trans και/ή μη δυαδικά, γραμμένο από τον βραβευμένο συγγραφέα YA και πρώην δάσκαλο PSHE, Juno Dawsonμε σχέδια από εικονογράφο που δεν συμμορφώνεται με το φύλο, Σοφία. Από την ταυτότητα και την έκφραση μέχρι την έξοδο και τη ραντεβού, στοχεύει να καθοδηγήσει τους νέους (και τους γονείς και τους φροντιστές τους) στη σύγχρονη εμπειρία τρανς και να τους βοηθήσει να ζήσουν την καλύτερη ζωή τους, πιστοί σε αυτό που είναι.

Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή 2022 – συγγραφέας για παιδιά, Sita Brahmachari; καθηγητής Φυσικών Επιστημών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Sean Chuhan; και βιβλιοθηκάριος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μελίσα Κρεγκ – επαίνεσε το νικητήριο βιβλίο για το ότι είναι εξαιρετικά κατατοπιστικό και γραμμένο με τρόπο που θα απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό.

Σχολίασαν: «Juno Dawson και Σοφία έχουν δημιουργήσει κάτι απίστευτα ξεχωριστό με αυτό το βιβλίο. Είναι ένας φανταστικός οδηγός, όχι μόνο για νέους που μπορεί να εξερευνούν τη δική τους ταυτότητα και σεξουαλικότητα, αλλά και για όποιον θέλει να κατανοήσει τα τρανς και μη δυαδικά ζητήματα. Με ένα ισχυρό φορτίο αισιοδοξίας και βιωμένης εμπειρίας, είναι πνευματώδες και αστείο χωρίς να είναι επιπόλαιο και πρακτικό χωρίς να είναι βαρετό. Μπορούμε να το δούμε να γίνεται ένα βιβλίο με μεγάλη επιρροή, με τη δύναμη να ανοίγει μυαλά και καρδιές».

Το αποτέλεσμα του φετινού βραβείου ALCS Educational Writers‘ Award – το μοναδικό βραβείο του Ηνωμένου Βασιλείου για δημιουργική εκπαιδευτική γραφή – ανακοινώθηκε σήμερα το βράδυ από τον ποιητή Καρλ Νόβα στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων ALCS στο Goldsmiths‘ Center στο Λονδίνο. Juno Dawson και Σοφία μετοχικό έπαθλο £2.000.

Περισσότερες πληροφορίες για τον νικητή συγγραφέα και εικονογράφο μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Το βραβείο 2022 επικεντρώθηκε σε βιβλία για παιδιά ηλικίας 11–18 ετών, που δημοσιεύτηκε το 2020 και το 2021. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Τ; κέρδισε τον ισχυρό ανταγωνισμό από τους άλλους πέντε τίτλους που είχαν επιλεγεί για το φετινό βραβείο. Αυτοί είναι:

  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Ένα μουσικό ταξίδι στη σύγχρονη μαύρη Βρετανία, γραμμένο από τον Jeffrey Boakye και εικονογράφηση από τον Ngadi Smart (Faber & Faber)
  • ΕΝΑΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ: Η αληθινή ιστορία του ήρωα της αντίστασης που πολέμησε τους ναζί από μέσα στο στρατόπεδο, γραμμένο από τον Jack Fairweather (Scholastic)
  • Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ DRAG, γραμμένο από τον Jake Hall και εικονογράφηση των Sofie Birkin, Helen Li & Jasyot Singh Hans (Nobrow)
  • Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ: Μπορείτε να επηρεάσετε τον κόσμο για την αλλαγή, γράφτηκε από τον Stuart Lawrence και σχεδιάστηκε από τον Richard Smith (Scholastic)
  • THE PLACE FOR ME: Stories About the Windrush Generation, γράφτηκε από τους KN Chimbiri, Kevin George, Salena Godden, Judy Hepburn, Ashley Hickson-Lovence, Jermain Jackman, Kirsty Latoya, Katy Massey, EL Norry & Quincy the Comedian. εικονογράφηση Joelle Avellino και σχέδιο Richard Smith

Το Βραβείο Εκπαιδευτικών Συγγραφέων ALCS ιδρύθηκε το 2008 από την ALCS και την Εταιρεία Συγγραφέων, «για να γιορτάσουμε την εκπαιδευτική γραφή που εμπνέει τη δημιουργικότητα, ενθαρρύνει τους μαθητές να διαβάζουν ευρέως και οικοδομεί την κατανόησή τους για ένα θέμα πέρα ​​από τις απαιτήσεις των προδιαγραφών των εξετάσεων».

#EWA22 #Βραβεία ALCSA
22 Φεβρουαρίου 2023