Που είναι τώρα?  – ISPP

Που είναι τώρα? – ISPP

März 18, 2023 0 Von admin
Συνέντευξη αποφοίτων: Meghan McMurray
Τάξη 2017 | Χρόνια στο ISPP 2015 – 2017

Γειά σου! Είμαι η Meghan και παρακολούθησα το ISPP από το 2015-2017 και ήμουν μέλος της τάξης αποφοίτησης του 2017. Η οικογένειά μου είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μεγάλωσα μετακομίζοντας κάθε δύο με τρία χρόνια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στην Ουάσιγκτον, τη Χαβάη και τη Βιρτζίνια. Η πρώτη μας εμπειρία στο εξωτερικό ήταν το Κίεβο της Ουκρανίας και μετά το Βανκούβερ του Καναδά. Αφού επιστρέψαμε στις ΗΠΑ και περάσαμε μερικά χρόνια στο Όρεγκον, ήμασταν ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουμε στο εξωτερικό – η δουλειά του μπαμπά μου μας έφερε στην Πνομ Πενχ! Είχαμε επισκεφτεί την Ταϊλάνδη πριν, αλλά ποτέ την Καμπότζη και γρήγορα την ερωτευτήκαμε. Μετακομίσαμε πίσω στη Χαβάη αφού αποφοίτησα και στη συνέχεια πιο κοντά στην οικογένεια στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι το 2019 όπου ζούμε τώρα.

Απόφοιτος του ISPP Meghan McMurray

Η αδερφή μου και εγώ αγαπήσαμε τον χρόνο μας στο ISPP και το σκεφτόμαστε με αγάπη. Το ISPP ήταν απίστευτα φιλόξενο, οι δάσκαλοι ήταν αφοσιωμένοι και υπήρχαν τόσες πολλές ευκαιρίες για τους μαθητές. Πάντα είχα ενδιαφέρον τόσο για τον αθλητισμό όσο και για τις τέχνες, αλλά ένιωθα διχασμένος μεταξύ τους στις ΗΠΑ Στο ISPP, μου δόθηκαν τόσες πολλές δυνατότητες για να συμμετάσχω και στα δύο. Και η υποστήριξη από την κοινότητα ήταν τεράστια – σε όλους άρεσε να επευφημούν αθλητικές ομάδες και να πηγαίνουν να δουν τη σχολική παραγωγή. Τα εξωσχολικά μαθήματα είναι ένας τόσο σημαντικός τρόπος για να εξερευνήσετε τα πάθη σας και να συνδεθείτε με τους γύρω σας. Η συμμετοχή σε αυτές στο γυμνάσιο χρησιμεύει επίσης ως καλή πρακτική για το πανεπιστήμιο. Τουλάχιστον για όσους σπουδάζουν πανεπιστήμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλύτερη συμβουλή μου είναι να εμπλακούν! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε φίλους και να βρείτε μια ομάδα που έχει παρόμοια ενδιαφέροντα.

Το ταξίδι μου στο πανεπιστήμιο ήταν λιγότερο από το συμβατικό. Ολοκλήρωσα το πρώτο μου έτος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουάσιγκτον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Honors College στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα για τη δευτεροετή μου χρονιά. Οι ανησυχίες για την υγεία της οικογένειας με έφεραν πιο κοντά στο σπίτι και έτσι μεταφέρθηκα Κρατικό Πανεπιστήμιο του Βορειοδυτικού Μιζούρι το 2019 και συμπλήρωσα τα τελευταία μου δύο χρόνια εκεί. Σπούδασα στα Οικονομικά με δευτερεύουσα στις Διεθνείς Σπουδές. Αρκετά ταιριαστό δεδομένου του ιστορικού μου!

Απόφοιτος του ISPP Meghan McMurray

Όσο για το πού βρίσκομαι στη ζωή τώρα, το ενδιαφέρον μου για τον ακαδημαϊκό χώρο και τον τομέα των Διεθνών Σχέσεων με ενέπνευσε να συνεχίσω το μεταπτυχιακό μου. Μόλις τελείωσα το πρώτο μου από τα δύο χρόνια του προγράμματος Master of International Affairs στο Missouri State University όπου θα αποφοιτήσω επίσης με ένα πιστοποιητικό στις Άμυνας και Στρατηγικές Σπουδές. Είχα την τύχη να εξασφαλίσω μια πρακτική άσκηση εδώ στην Καμπότζη για το καλοκαίρι με το Περιφερειακό Κέντρο Δράσης Ναρκών ASEAN. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία να εξερευνήσω το ενδιαφέρον μου για τη διασταύρωση της ασφάλειας, της πολιτικής, της οικονομίας και του πεδίου της ανθρωπιστικής δράσης ναρκών. Είναι πραγματικά εμπνευσμένο έργο και ένα έργο για το οποίο έχω μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένης της εμπειρίας μου που ζω στην Καμπότζη και μαθαίνω την ιστορία της και τον αγώνα με τα απομεινάρια του πολέμου. Ακόμα δεν ξέρω πού θα καταλήξω μετά το πτυχίο, αλλά θα ήθελα να συνεχίσω τον νομαδικό τρόπο ζωής με τον οποίο μεγάλωσα.

Απόφοιτος του ISPP Meghan McMurray

Σε ποιες χώρες έχετε ταξιδέψει;
Έχω ταξιδέψει ή ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ουκρανία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και φυσικά την Καμπότζη.

Μπορείτε να μιλήσετε τις γλώσσες των χωρών που έχετε ζήσει;
Θα ήθελα να μπορούσα να πω ότι μιλούσα άπταιστα μια άλλη γλώσσα, αλλά τα ισπανικά μου δεν είναι άσχημα. Σπούδασα επίσης ρωσικά στην Ουκρανία και γαλλικά στον Καναδά (αν και αυτά είναι πιο διασκεδαστικά κόλπα για πάρτι παρά χρήσιμα για μένα!) Έμαθα λίγο Χμερ (και εννοώ πολύ λίγο) όσο ζούσα στην Πνομ Πενχ, αλλά όχι τόσο όσο εγώ θα έπρεπε να.

Ποιά είναι τα χόμπι σου? Τι κάνετε τελικά στον ελεύθερο χρόνο σας;
Πάντα ήμουν λάτρης του αθλητισμού και της άσκησης και αυτό συνεχίστηκε μέχρι το πανεπιστήμιο και την αποφοίτηση. Μου αρέσει να τρέχω, να κολυμπάω, να σηκώνω βάρη, να παίζω ποδόσφαιρο και έπαιζα υδατοσφαίριση όσο ήμουν φοιτητής στο LSU. Συμμετείχα σε πολλές μουσικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ISPP, αλλά δυστυχώς δεν έχω επιδιώξει τόσες πολλές ευκαιρίες που συνδέονται με αυτό το πάθος μετά το γυμνάσιο. Μου αρέσει επίσης να προσφέρω εθελοντικά στον ελεύθερο χρόνο μου, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Δούλευα σε ένα τοπικό κέντρο νεότητας τον περασμένο χρόνο που μου άρεσε πολύ.

Απόφοιτος του ISPP Meghan McMurray

Τι σας άρεσε περισσότερο όταν σπουδάζατε σε ένα διεθνές σχολείο;
Το ISPP, όπως και τα προηγούμενα διεθνή σχολεία μου, ήταν στη μικρότερη πλευρά. Είχα την τύχη με σπουδαίους συμμαθητές και δασκάλους, οπότε η οικειότητα των μαθημάτων ήταν ένα πλεονέκτημα για μένα – ένιωθα ότι έλαβα μια πραγματικά ποιοτική εκπαίδευση (επίσης επειδή ήταν αδύνατο να κρυφτώ σε ένα πλήθος). Μου αρέσει επίσης πόσο διεθνώς προσανατολισμένο ήταν το πρόγραμμα σπουδών μας. Στις ΗΠΑ, το παγκόσμιο/πολιτιστικό περιεχόμενο δεν έχει προτεραιότητα. Μου άρεσε να έχω μυθιστορήματα από διαφορετικές χώρες στο μάθημα λογοτεχνίας και περιπτωσιολογικές μελέτες από το εξωτερικό στη διαχείριση επιχειρήσεων. Και ότι οι ξένες γλώσσες λήφθηκαν σοβαρά υπόψη – τα ισπανικά μου μαθήματα ήταν τόσο διασκεδαστικά, αλλά ανέπτυξαν και τις ικανότητές μου πάρα πολύ.

Πώς έχει αλλάξει η προοπτική σας μετά τη διαμονή σας σε πολλές χώρες;
Είναι στερεότυπο να το λέω, αλλά νομίζω ότι είμαι πιο ανοιχτόμυαλος και περίεργος/δεκτικός σε νέα πράγματα. Οι γονείς μου φρόντισαν να μάθουμε για διαφορετικούς πολιτισμούς και να ζήσουμε διαφορετικά πράγματα – μερικές φορές μπορείς να ταξιδέψεις κάπου και να μην ξεπεράσεις πραγματικά τα όριά σου. Η επίγνωση άλλων θεμάτων στον κόσμο θέτει επίσης πολλές εμπειρίες σας πίσω στο σπίτι σε προοπτική. Οι άνθρωποι, ειδικά στις ΗΠΑ, καταναλώνονται πολύ από τα εγχώρια γεγονότα και δεν ενδιαφέρονται να δουν τι συμβαίνει έξω.

Απόφοιτος του ISPP Meghan McMurray

Πόσο έχει αλλάξει η Πνομ Πενχ από τότε που παρακολουθήσατε το ISPP;
Τόσα πολλά ψηλά κτίρια/ουρανοξύστες! Το αστικό τοπίο έμοιαζε τόσο διαφορετικό όταν πετάγονταν μέσα. Επίσης, υπάρχουν πολλά περισσότερα αυτοκίνητα στο δρόμο και τα rickshaw Grab/PassApp είναι πιο κυρίαρχα από τα παλιάς σχολής tuk tuk. Αλλά πολλά πράγματα είναι ακόμα τα ίδια και πολλά από τα αγαπημένα μου εστιατόρια εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ποια είναι η αγαπημένη σας μνήμη ISPP;
Δεν έχω ούτε ένα, αλλά κάθε εκδήλωση MRISA που παρακολούθησα ήταν μια τόσο υπέροχη ανάμνηση για μένα. Μου άρεσαν επίσης οι μικρές στιγμές του να πηγαίνω στο καφέ ανάμεσα στα μαθήματα ή να γευματίζω με φίλους. Μου άρεσε πολύ η εμπειρία μου στο ISPP και όλες οι αγαπημένες μου αναμνήσεις επικεντρώνονται στην κοινότητα που είχα.

Απόφοιτος του ISPP Meghan McMurray

Πιστεύεις ότι είναι εντάξει να μην έχεις ξεκάθαρα σχέδια για το μέλλον σου;
Ναί! Εφόσον καταβάλλετε τα δυνατά σας, καταβάλλοντας τη δουλειά για να βελτιωθείτε και να κάνετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν πιο ικανό (καλοί βαθμοί, δικτύωση, συμμετοχή) θα είστε εντάξει. Εξάλλου, τόσοι πολλοί άνθρωποι καταλήγουν σε έναν κλάδο που δεν είναι ακριβώς ευθυγραμμισμένος με αυτό που σπούδασαν στο πανεπιστήμιο. Απλώς βιώστε/δοκιμάστε νέα πράγματα και επενδύστε στον εαυτό σας.

Ποιοι είναι οι στόχοι της καριέρας σας;
Μου αρέσει πολύ η διεθνής δουλειά του δημόσιου τομέα για το πόσο δυναμική και εντυπωσιακή μπορεί να είναι. Για ένα διάστημα, είχα ξεκινήσει την υπηρεσία Εξωτερικών των ΗΠΑ (για την οποία με ενδιαφέρει ακόμα!), αλλά η τρέχουσα και η προηγούμενη εμπειρία πρακτικής άσκησης άνοιξαν την πόρτα για περισσότερη ανθρωπιστική δουλειά ειδικά στη δράση μου. Υπάρχουν τόσες πολλές μεγάλες ευκαιρίες σε διεθνή εργασία που δεν έχω αποφασίσει εντελώς – έχω ακόμα ένα χρόνο από το μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα, οπότε έχω λίγο χρόνο, ωστόσο!

Απόφοιτος του ISPP Meghan McMurray

Αυτή η συνέντευξη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό ISPP Pulse (Μάιος – Ιούλιος 2022).
Περισσότερα „Πού είναι τώρα;“ συνεντεύξεις: