Που είναι τώρα?  – ISPP

Που είναι τώρα? – ISPP

März 16, 2023 0 Von admin
Συνέντευξη αποφοίτων: Gaurav Raul
Τάξη 2007 | Χρόνια στο ISPP 2005 – 2007

Χαιρετισμούς και χαιρετισμούς σε όλους τους αποφοίτους (συμπεριλαμβανομένων των σπουδαστών, των δασκάλων και του διαχειριστή), τους τρέχοντες μαθητές, τους δασκάλους και τον διαχειριστή και οποιονδήποτε μπορεί να γνωρίσει την ιστορία μου.

Το όνομά μου είναι Gaurav Raul. Είμαι 34 ετών και ζω στην Πνομ Πενχ της Καμπότζης. Είμαι Ινδή εκ γενετής, αλλά έχω μεγαλώσει στην Καμπότζη. Είμαι εδώ για πάνω από 20 χρόνια, αλλά χάρη στην υποστήριξη της οικογένειάς μου, ταξιδεύω καλά. Παρακολούθησα το ISPP για τα έτη 2005 έως 2007 ενώ τελείωνα τις τάξεις 11 και 12 στο σύστημα IB. Μεγάλωσα από την αγαπημένη μου αείμνηστη ανύπαντρη μητέρα και την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένων όλων των αγαπημένων μου θειών και θείων. Μεγάλωσα σε μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή μιας κοινής οικογένειας που συνηθιζόταν παλιά στην Ινδία.

Η ιστορία μου δεν είναι τόσο μια γιορτή της ακαδημαϊκής επιτυχίας του συστήματος IB όσο είναι μια απεικόνιση του πώς μπορούν να αλλάξουν οι ζωές λόγω του θέματος Θεωρία της Γνώσης (TOK) στο οποίο εισήχθηκα στο ISPP. Η κριτική σκέψη ήταν μια οριστική επιρροή στη ζωή μου και έχει καθορίσει σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της ζωής, της υγείας, της καριέρας, της αγάπης και της οικογένειας.

Τα αγαπημένα μου μαθήματα στο σχολείο ήταν Αγγλικά, Οικονομικά και TOK. Δεδομένου ότι μιλάω, διαβάζω και γράφω πέντε γλώσσες μέχρι τώρα με μερικές άλλες στις οποίες αποκτώ περισσότερη ευχέρεια, πάντα είχα μια συγγένεια με τις γλώσσες. Η μητρική μου γλώσσα είναι η Odia (ομιλείται στην πολιτεία Odisha της Ινδίας), αλλά μιλάω επίσης την ινδική εθνική γλώσσα των Χίντι. Επιπλέον, έχω ένα ενδιάμεσο επίπεδο ευχέρειας στα Γαλλικά και στα Χμερ που έμαθα και βελτίωσα στο ISPP και φυσικά αγγλικά. Τώρα, τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως στην Ινδία με ισχυρή επάρκεια, καθώς είναι ένα έθνος της Κοινοπολιτείας, αλλά έχω εμμονή με αυτή τη γλώσσα από τότε που ήμουν παιδί. Η ισχυρή κατανόηση του έχει μεταφραστεί σε πολλές σωτήριες στιγμές σταδιοδρομίας όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας καριέρας στην ποίηση και τη μουσική. Η αιώνια ευγνωμοσύνη μου πηγαίνει σε όλους τους καθηγητές Αγγλικών μου ξεκινώντας από τον παππού μου από τη μητέρα μου όταν ήμουν μόλις βρέφος.

Απόφοιτοι ISPP - Gaurav Raul

Ακόμη και πριν παρακολουθήσω το ISPP, ήμουν φίλος με τουλάχιστον τέσσερις γενιές μαθητών στο ISPP. Τότε εξακολουθούσα να παρακολουθώ το BISPP, ένα άλλο διεθνές σχολείο όπου εργαζόταν η μητέρα μου, αν και θα γινόταν κοσμήτορας Μαθηματικών, Επιστημών και Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Pannasastra της Καμπότζης όταν όντως παρακολούθησα το ISPP. Η οικογένειά μου ήταν/είναι πολύ χριστιανική, ακαδημαϊκά επικεντρωμένη στο STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics, Ed.) και αυστηρή στην ανατροφή μου και στην ανατροφή των ξαδέρφων μου που θεωρώ πιο κοντινούς από αδέρφια. Επιπλέον, δεν είχα καθόλου επιδόματα ή χαρτζιλίκι καθώς το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος της μητέρας μου πήγαινε κατευθείαν στην ακριβή εκπαίδευσή μου. Σε σύγκριση με τους ανθρώπους με τους οποίους έκανα παρέα, δεν είχα πολλούς πόρους για να κάνω πολλές ευκαιρίες για μένα εκείνες τις μέρες. Ευτυχώς, είχα αρκετά το προνόμιο να συναντήσω και να κάνω παρέα με μερικά από τα καλύτερα άτομα που παρευρέθηκαν ποτέ στο ISPP και ήταν αρκετά ευγενικά να με δεχτούν και να διευρύνουν τους ορίζοντές μου. Η αγάπη μου για τη μουσική hip-hop, τα αγωνιστικά μηχανοκίνητα οχήματα, τις παραστατικές τέχνες και τον χορό μπορεί να αποδοθεί σε διαφορετικούς μαθητές του ISPP που με μύησαν σε αυτούς. Ήμουν πραγματικά τυχερός που τους γνώρισα και δεν με χάλασε που με ευλογήθηκε με μια ισχυρή παρουσία μυαλού και έξυπνων οδών που με βοήθησαν να συνεισφέρω κάτι πολύτιμο στην ομάδα φίλων μου εκείνη την εποχή. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία που επέδειξαν αυτοί οι πρώην φοιτητές του ISPP με έβγαλε πραγματικά από το καβούκι μου και η εκ των υστέρων αντίληψη αποδεικνύει ότι ήταν για το καλύτερο. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν η έμπνευσή μου και είμαι περήφανος που λέω ότι είμαι ακόμα σε επαφή με τους περισσότερους από αυτούς.

Ο χρόνος μου στο ISPP ήταν ταπεινός αλλά διασκεδαστικός. Θα είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ ότι βυθίστηκα περισσότερο στον φοιτητικό τρόπο ζωής του ISPP παρά στις πραγματικές μου τάξεις. Ήταν μερικά από τα σπουδαιότερα χρόνια της ζωής μου και θα διαμόρφωναν το μέλλον μου με τρόπους που δεν ήξερα ακόμα αυτή τη στιγμή. Οι πιο όμορφες αναμνήσεις μου από την εποχή μου είναι ότι ήμουν ένας από τους λίγους μαθητές από όλο τον κόσμο για να μιλήσω στη Γενική Συνέλευση στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών στη ΜΟΥΝΣιγκαπούρη και να είμαι ο πρωταγωνιστής του Sky Masterson στο μιούζικαλ Guys & Dolls και φυσικά, τα δύο θρυλικά TOK retreats που πήρα να παρευρεθώ. Ήμασταν ένα πολύ ωραίο σχολείο τότε με εμάς να κυριαρχούμε στις αθλητικές ανταλλαγές MRISA, έχοντας μια ραδιοφωνική εκπομπή στον 97,5 Love FM και όλες τις συναυλίες και τις μάχες των συγκροτημάτων. Βγαίναμε τα Σαββατοκύριακα και ενεργούσαμε ίσοι με τους δασκάλους και τους διαχειριστές που συναντούσαμε χωρίς καμία κρίση. Παλιότερα μπαίναμε σε μπελάδες και μαθαίναμε πώς να βγούμε από αυτό. Κάναμε ταξίδια μόνο για φοιτητές στο Sihanoukville και το Kampot και είχαμε βάναυσους αγώνες ράγκμπι και ποδοσφαίρου. Παίζαμε μπάσκετ κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και του γεύματος, φεύγαμε από την πανεπιστημιούπολη για να φάμε έξω και κάναμε παρέα για ώρες μετά το σχολείο είτε στην αυλή είτε στο αμφιθέατρο. Κάναμε μουσική και αστεία βίντεο στην κοινόχρηστη αίθουσα και στο εργαστήριο υπολογιστών και ραπ freestyle στον ελεύθερο χρόνο μας. Εν ολίγοις, πραγματικά απόλαυσα και αξιοποίησα τον χρόνο μου εκεί.

Απόφοιτοι ISPP - Gaurav Raul

Αφού άφησα το σχολείο, σπούδασα λογιστική και έκανα διάφορες δουλειές όλα αυτά τα χρόνια. Η πρώτη μου δουλειά ήταν ως στέλεχος λογιστηρίου. Ασχολούμαι με την επιχειρηματική ανάπτυξη στην οποία εξακολουθώ να εργάζομαι. Ήμουν οικονομικός ελεγκτής και στη διαχείριση εσωτερικών κινδύνων στην KPMG, μια μεγάλη ελεγκτική εταιρεία τεσσάρων. Πούλησα και ήμουν οικονομικός διευθυντής σε εταιρεία πώλησης βαρέως εξοπλισμού. Ήμουν για λίγο σύμβουλος γης, φυτειών και γεωργίας. Βοήθησα να ξεκινήσουν προσφορές για λύσεις λογισμικού σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, να συμπληρώσω προσφορές προμήθειας εξοπλισμού για την EDC και έλεγξα μεγάλες τράπεζες σε μικρές ΜΚΟ. Βοήθησα σε κοινοπραξίες μεταξύ διεθνών και τοπικών εταιρειών. Βοήθησα ακόμη και στην έναρξη μιας εταιρείας κρυπτονομισμάτων και μιας πλατφόρμας συναλλαγών. Έχω συνεργαστεί με πρεσβείες και εκδηλώσεις G2G. Ήταν προνόμιο να βουτήξω τα δάχτυλά μου σε όλες αυτές τις διαφορετικές πίτες.

Μετά από λίγο, όμως, άρχισα να λαχταρώ τις παλιές μέρες δόξας του ISPP και βρέθηκα να κάνω παρέα και να κάνω ποίηση και μουσική σε ένα μικρό μπαρ που ονομάζεται Showbox. Γρήγορα προς τα εμπρός στο 2016 και μετά και μεταβαίνω πολύ έξω από τον εταιρικό κόσμο στη μουσική βιομηχανία ως ο σχετικά γνωστός και ευρέως αποδεκτός Emcee Initial G. Έχω ιδρύσει, ηγηθεί και διευθύνω επιτυχημένες μπάντες όπως οι Hypnotic Fist Technique , Funan Beat Empire και Initial Dynamo, τα περισσότερα από τα οποία έσβησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για τον Covid. Επί του παρόντος, είμαι σόλο δισκογραφικός καλλιτέχνης για τη δισκογραφική CIC Music και έχω μια συλλογική παράσταση με τον Dj Niko Yu και τον παραγωγό CIC Man που ονομάζεται Koalition Supreme και δουλεύω σε πολλά μουσικά έργα που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει και έχουν αποκαλυφθεί. Έχω κάνει stand-up comedy, ειλικρινή ποίηση και πρωτοσέλιδα σε φεστιβάλ και συναυλίες, έχω γράψει editorial για εμένα και τα έργα μου, ακόμη και εμφανίστηκα σε διακεκριμένες εκδηλώσεις στην τηλεόραση της Καμπότζης. Το αποκαλώ χιουμοριστικά την πρώιμη έναρξη της κρίσης μου στη μέση ηλικία. Τα χρήματα δεν είναι πάντα συνεπή, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα κάνω κάτι άλλο στο μέλλον, καθώς θα συνεχίζω να γίνομαι όλο και καλύτερος όσο περισσότερο ακονίζω ενεργά τις δεξιότητές μου. Τα τρία άλμπουμ μου είναι όλα στο Spotify με πολλά σινγκλ εδώ κι εκεί. Το απολαμβάνω πραγματικά και θέλω να το διατηρήσω όσο είναι λογικό και μπορώ να συντηρήσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου.

Το μακροσκελές μου σημείο είναι το εξής – η ακαδημαϊκή αριστεία είναι εξαιρετική και είναι ο στόχος του σχολείου και αν είστε σε αυτό το μονοπάτι, πολύ καλό, συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε! Θα συνιστούσα επίσης να κάνετε μερικούς δια βίου φίλους και να κάνετε μερικές περιπέτειες και να δημιουργήσετε υπέροχες αναμνήσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού στην πραγματική ζωή και δεν είναι ντροπή στους περισσότερους από αυτούς τους τρόπους. Να είστε ευλογημένοι και να ευημερείτε!

Απόφοιτοι ISPP - Gaurav Raul

Είστε ακόμα σε επαφή με τους φίλους σας στο ISPP;

Στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι είμαι, ως επί το πλείστον. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πέφτουν από το ραντάρ, αλλά είναι πάντα μια χαρά να τους βλέπεις να αναδύονται ξανά. Εάν καταφέρνετε να μείνετε σε επαφή ειδικά συλλογικά, είναι σημαντικό να θυμάστε ποιο ήταν το κοινό σας δεσμό κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας στο σχολείο. Το δικό μας ήταν κωμικό ψήσιμο, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ή μπορεί να κάνω εντελώς λάθος και όλοι ανέχονται σιωπηλά τα τρυπήματα μου.

Πώς ήταν η μετάβασή σας από τον χρηματοοικονομικό κλάδο στη μουσική βιομηχανία;

Ήταν απότομο. Όταν πρωτοξεκίνησα, κράτησα μυστική τη συμμετοχή μου στο έργο και τις εκπομπές. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να αφήσω τους δύο κόσμους να συγκρουστούν και δεν προώθησα καθόλου τον εαυτό μου στην αρχή. Ανησυχούσα για την αρνητική εντύπωση του εαυτού μου στα μάτια και των δύο πλευρών, αν ήταν θέμα πολιτισμού εναντίον αντικουλτούρας. Αποδεικνύεται ότι δεν έπρεπε να ανησυχήσω καθόλου, προς μεγάλη μου ανακούφιση. Οι εταιρικοί άνθρωποι έχουν όλοι καλλιτεχνικές φιλοδοξίες και φιλοδοξίες όπως και οι δημιουργικοί άνθρωποι. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς δεν έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να συγκεντρώσουν αρκετή δυναμική για να ξεκινήσουν τα δημιουργικά τους έργα. Υπάρχει, λοιπόν, λίγη εκπλήρωση επιθυμιών όταν κάποιος από τους δικούς του τολμά να βγει στον δημιουργικό κόσμο και στην οικονομία των συναυλιών. Το βλέπω ως συμβίωση. Για παράδειγμα, πολλοί από τους δημογραφικούς στόχους των συγκροτημάτων στην Πνομ Πενχ τείνουν να είναι δάσκαλοι. Πολλά μέλη του συγκροτήματος και μουσικοί στην Πνομ Πενχ τείνουν να είναι δάσκαλοι. Τείνουν να είναι ένα πιστό, καλλιεργημένο και ανταποδοτικό κοινό. Στοιχηματίζω ότι η ενόχληση που ένιωσα αρχικά στην αρχή πριν βγω στο χρηματιστήριο ήταν κυρίως λόγω του φόβου μου να πηδήσω σε έναν τόσο επικίνδυνο κλάδο. Η μετάβαση έγινε αμέσως πιο ομαλή όταν διέλυσα αυτόν τον φόβο. Το να φτιάξεις κάτι από τον εαυτό σου και να επανεφεύρεις τον εαυτό σου είναι μεγάλες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου. Και οι δύο απαιτούν εξαιρετικό θάρρος που πιστεύω ότι όλοι είναι ικανοί.

Ποιο ήταν το πιο αξιομνημόνευτο πράγμα που θυμάστε από τις ημέρες σας στο ISPP;

Ανετα. Μετά τις ώρες του σχολείου. Η αυλή στην παλιά δευτεροβάθμια πανεπιστημιούπολη στο Norodom. Τίποτα το εντυπωσιακό. Απλά σουρεαλιστικό για μένα που δεν είχα δει ποτέ τους έφηβους να συμπεριφέρονται μαζικά με τον τρόπο που έκαναν τα παιδιά του ISPP. Λίγα γκρουπ στους πάγκους. Μερικοί στις σκάλες του αμφιθέατρου. Μερικοί στις σκάλες προς το γραφείο των νοσοκόμων στον κάτω όροφο από το εργαστήριο πληροφορικής. Το φιλόπονο βιβλίο κρατά τα παιδιά που φεύγουν από τα εργαστήρια βιολογίας και το μάθημα καταστημάτων και το μάθημα τέχνης. Μπάσκετ που αναπηδούν δυνατά στο βάθος. Η συζήτηση για τα σκουπίδια αιωρείται αόριστα στην αυλή. Οι μαθητές της έκτης τάξης κυνηγούσαν ο ένας τον άλλον γύρω από τα ντουλάπια. Στη συνέχεια, όπως παρατήρησα, όλες οι διαφορετικές ομάδες που μόλις ανέφερα άρχισαν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ρευστά. Όλα τα θετικά. Είδα ακόμη και μερικά παιδιά να καθησυχάζονται καθ‘ οδόν προς την κράτηση από τυχαία παιδιά. Δεν είδα πραγματικά ότι πολλά παιδιά έφευγαν ή βιάζονταν να φύγουν και πλησίαζε το σούρουπο. Ίσως ήταν μια χαμηλή μπάρα για να πηδήξω, αλλά για μένα, αυτό ήταν απλά wow.

Απόφοιτοι ISPP - Gaurav Raul

Πόσο επηρέασαν οι γονείς σας στην επαγγελματική σας πορεία και στις επαγγελματικές σας αποφάσεις;

Η οικογένειά μου είχε σημαντική επιρροή στην επαγγελματική μου πορεία και στις επαγγελματικές μου αποφάσεις που έλαβα. Το σπουδαίο με το να προέρχεσαι από μια μεγάλη κοινή οικογένεια είναι ότι έχεις πλήθος γνώσεων και εμπειρίας για να αντλήσεις από πολλά άτομα. Οι συμβουλές και η καθοδήγηση ήταν ανεκτίμητες και τους είμαι τόσο ευγνώμων. Μερικές φορές θα βρείτε τον δικό σας δρόμο, αλλά θα χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα συμβουλών από τους γονείς σας.

Τι συμβουλή έχετε για τους φοιτητές του ISPP που είναι επίδοξοι μουσικοί/θέλουν να εισέλθουν στη μουσική βιομηχανία;

Μην κάνετε απλώς παράσταση ή μουσική για τους φίλους σας. Για να τα καταφέρεις, πρέπει να μπορείς να κερδίσεις τον θαυμασμό τελείως αγνώστων. Είναι διασκεδαστικό να κάνεις ένα μουσικό ταξίδι με τους φίλους σου, αλλά δεν θέλεις ένα κοινό γεμάτο φίλους. Θα μείνετε στάσιμοι ή θα πλατώσετε κάποια στιγμή. Ακριβώς επειδή η μουσική είναι στον δημιουργικό τομέα δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε πατινάζ με πρόχειρο ταλέντο και χάρισμα. Πρέπει να εξερευνήσετε όλους τους δρόμους και να συνεχίσετε να μαθαίνετε. Μάθετε για την επιχειρηματική πλευρά της μουσικής. Μάθετε για την πολυπλοκότητα της παραγωγής, της διαδικασίας ηχογράφησης και από πιο έμπειρους μουσικούς. Υπάρχει άφθονο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Ποιες δεξιότητες από το σχολείο σας βοήθησαν περισσότερο στη μετάβαση από την επιχείρηση/διεύθυνση στη μουσική βιομηχανία;

Σίγουρα freestyling και κάθε είδους παραστατικές δεξιότητες, αλλά το πιο σημαντικό είναι οι δεξιότητες των ανθρώπων. Δεν μπορεί κανείς να είναι πραγματικά ντροπαλός ερμηνευτής, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε το σχολείο για να απομακρύνετε τη ντροπαλότητα από το σύστημά σας και να αποκτήσετε λίγη αυτοπεποίθηση.

Αυτή η συνέντευξη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό ISPP Pulse (Αύγουστος – Οκτώβριος 2022).
Περισσότερα „Πού είναι τώρα;“ συνεντεύξεις: