Καλωσόρισμα Διευθυντή – ISPP – International School of Phnom Penh

Καλωσόρισμα Διευθυντή – ISPP – International School of Phnom Penh

März 18, 2023 0 Von admin

Αγαπητές οικογένειες ISPP,

Καλώς ήρθατε ξανά σε όλους όσους επέστρεψαν φέτος και ένα θερμό καλωσόρισμα σε όλες τις οικογένειες που έρχονται μαζί μας για πρώτη φορά!

Θα ήθελα να συστηθώ ως ο νέος Διευθυντής του ISPP. Είναι ένα ξεχωριστό προνόμιο να μπορώ να υπηρετήσω την κοινότητα σε αυτόν τον ρόλο και είναι τιμή μου που επιλέχθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο και την κοινότητα για να το κάνω.

Τον περασμένο Απρίλιο, είχα την ευκαιρία να έρθω στο ISPP για μια σύντομη επίσκεψη προσανατολισμού. Ήταν μια εποχή που το σχολείο μεταβαλλόταν σε όλο και περισσότερες αλληλεπιδράσεις πρόσωπο με πρόσωπο και υπήρχε μια ξεχωριστή αίσθηση αισιοδοξίας και προσμονής για τη δυνατότητα επιστροφής στις προηγούμενες αγαπημένες αλληλεπιδράσεις και δραστηριότητες. Από την άφιξή μου στα μέσα Ιουλίου, η ομάδα του κεντρικού γραφείου και πολλά μέλη της κοινότητας με βοήθησαν απίστευτα να εγκατασταθώ στην Πνομ Πενχ και στο σχολείο.

Έχω το βλέμμα μου στο ISPP για πολλά χρόνια ως σχολείο όπου θα ήθελα πολύ να δουλέψω. Οι αξίες που διατυπώνονται στην αποστολή και το όραμα του σχολείου είναι σημαντικές, φιλόδοξες και ουσιαστικές. Το σχολείο έχει κάνει σημαντική δουλειά στην ευθυγράμμιση των αξιών, του ήθους και της στρατηγικής κατεύθυνσης. Ειδικότερα, οι φιλοδοξίες για την κοινότητα, την ένταξη, το περιβάλλον, την παγκόσμια ιθαγένεια, τη φιλανθρωπία και την υπηρεσία είναι βαθιά σημαντικοί τομείς με μεγάλο περιθώριο για σημαντική συνεισφορά και μάθηση. Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος του ταξιδιού τους για να πραγματοποιήσουν αυτές τις φιλοδοξίες.

Πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικές εμπειρίες για τους νέους πρέπει να είναι χαρούμενες και να έχουν τις ρίζες τους στην έρευνα, τη δημιουργικότητα και την εξερεύνηση. Η βάση αυτών των πεποιθήσεων βρίσκεται στην πεποίθησή μου ότι όλοι οι μαθητές έχουν την ικανότητα καθώς και το δικαίωμα να μαθαίνουν και ότι έχουμε την υποχρέωση να παρέχουμε βαθιά, ουσιαστική, συνδεδεμένη και σημαντική μάθηση που είναι βαθιά εννοιολογική, βασισμένη σε τεκμηριωμένα στοιχεία και η οποία εμπλέκει τον εκπαιδευόμενο και διευρύνει τους ορίζοντές του. Το αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη μαθητών που είναι προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή και που θα συνεισφέρουν θετικά στις κοινότητές τους με μια παγκόσμια προοπτική.

Γίνομαι μέλος του ISPP αφού υπηρέτησα 6 χρόνια ως Διευθυντής στο Διεθνές Σχολείο Mahindra στην Πούνε της Ινδίας. Προηγουμένως, ήμουν Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Overseas School of Colombo στη Σρι Λάνκα και Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών και Επαγγελματικής Μάθησης στο Διεθνές Σχολείο της Τασκένδης στο Ουζμπεκιστάν. Ξεκίνησα τη διεθνή σχολική μου καριέρα στο International School of Tanganyika, Τανζανία. Τα διδακτικά μου ενδιαφέροντα έχουν επικεντρωθεί κυρίως στα δευτεροβάθμια τμήματα στους τομείς της Φυσικής, των Μαθηματικών, του Σχεδιασμού και της Θεωρίας της Γνώσης.

Τα εκπαιδευτικά μου προσόντα περιλαμβάνουν Master of Arts στην Πολυπολιτισμική Εκπαίδευση από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια και Bachelor of Science στη Φυσική [Hons] και Μαθηματικά από το Κολέγιο Lewis & Clark στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Είμαι απόφοιτος του Κέντρου Εκπαίδευσης του Διευθυντή για Διεθνή Σχολική Ηγεσία.

Ανυπομονώ για τον χρόνο μας μαζί – Μαθαίνοντας μαζί, μεγαλώνοντας μαζί, το καθένα κάνει τη διαφορά.