Θυμόμαστε τον Philip Ziegler – The Society of Authors

März 16, 2023 0 Von admin

Με λύπη μάθαμε για τον θάνατο, στις 22 Φεβρουαρίου 2023, του βιογράφου και ιστορικού Philip Ziegler.

Ο Φίλιππος δημοσίευσε πάνω από 20 βιογραφίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων τόμων για τον Λόρδο Mountbatten, τον Edward VIII, τον Cecil Rhodes και τον Edward Heath (για τους οποίους κέρδισε το Βραβείο Ιστορικής Βιογραφίας Elizabeth Longford 2011), καθώς και ιστορίες του Μαύρου Θανάτου και του Λονδίνου εν καιρώ πολέμου.

Υπήρξε μέλος και ένθερμος υποστηρικτής της Εταιρείας Συντακτών για περισσότερα από 50 χρόνια, υπηρετώντας στη Διευθύνουσα Επιτροπή από το 1987 και ως Πρόεδρος από το 1988 έως το 1990. Έγινε σεβαστός τόσο από τα μέλη όσο και από το προσωπικό της SoA για την αστειότητά του, την αυτοπεποίθηση και την απέραντη σοφή προσέγγιση του ρόλου.

Ο Φίλιππος συνέχισε να προεδρεύει της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΔΔΔ από το 1994 έως το 1997 και διορίστηκε ισόβιο μέλος του SoA (πρώην μέλος του Συμβουλίου).

Μια «κοινωνία» συγγραφέων είναι σχεδόν μια αντίφαση από άποψη – οι συγγραφείς είναι μοναχικά θηρία. Ωστόσο, έχουν κοινά συμφέροντα και αντιμετωπίζουν κοινές απειλές: η Κοινωνία των Συγγραφέων είναι θριαμβευτικά επιτυχημένη στην προώθηση της πρώτης και στην καταπολέμηση της δεύτερης.

Philip Ziegler, γράφοντας το 2017 για να καλωσορίσει το 10.000ο μέλος του SoA