Ενημέρωση διευθυντή – ISPP – International School of Phnom Penh

Ενημέρωση διευθυντή – ISPP – International School of Phnom Penh

März 17, 2023 0 Von admin
Για τον Αύγουστο – Οκτώβριο 2022

Διευθύντρια ISPP Eileen NiedermannΑγαπητή Κοινότητα ISPP,

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δυόμισι μήνες πέρασαν τόσο γρήγορα. Η διαδικασία μετάβασής μου ήταν ικανοποιητική και γεμάτη αισιοδοξία. Έχω επικεντρώσει το χρόνο μου σε συζητήσεις με μέλη της κοινότητας και περνώντας χρόνο με καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές. Καταφέραμε να ξεκινήσουμε το PCO (Οργανισμός Κοινότητας Γονέων) και έχουν ένα Κοινοτικό πρωινό καφέ. Πολλά μέλη της κοινότητας έχουν ζητήσει να συνεχίσω να είμαι ορατός και παρών για τη σημαντική δουλειά που κάνουν. Αυτό είναι το θεμέλιο της κοινότητας.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει και δει τη συζήτηση γύρω από την εστίαση ολόκληρου του σχολείου μας κοινότητα και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Η πανεπιστημιούπολη σφύζει από δραστηριότητα και χαιρόμαστε που βλέπουμε γονείς να εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς για πολλά από αυτά τα πράγματα. Αθλητικές δραστηριότητες, εργασίες για τη δευτεροβάθμια παραγωγή, το πρόγραμμα μετά το σχολείο, συνελεύσεις Δημοτικού και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άνοιγμα της πανεπιστημιούπολης για πρόσβαση στην κοινότητα, κοινοτικά έργα τέχνης, μπάρμπεκιου Back-to-School, δραστηριότητες Peace One Day και πολλά άλλα!

Είναι σημαντικό ότι μπορέσαμε να ξεκινήσουμε το Οργάνωση Κοινότητας Γονέων μετά από μερικά χρόνια διακοπής. Οι γονείς έχουν εκλέξει τρία μέλη για να αναλάβουν τους ρόλους στη Διοικούσα Επιτροπή:

Πρόεδρος: Justina Edwardsen, γονέας 3 μαθητών ISPP σε ΠΥΠ και ΜΥΠ
Γραμματέας: Kari Podboy, γονέας 2 μαθητών ISPP στο MYP
Ταμίας: Weili Guo, γονέας 2 Μαθητών ISPP σε ΕΥ και ΠΥΠ

ISPP Community Art Project

Στις συζητήσεις μου για το θέμα της κοινότητας, πολύ ισχυρές κοινές αξίες αναδεικνύονται ως δυνατά σημεία. Και… δεν θα εκπλαγείτε με το τι είναι – κρατήστε τα κι εσείς!

  • Μια κουλτούρα φροντίδας και αποδοχής μεταξύ και μεταξύ των πολιτισμών
  • Μια φιλόξενη, υποστηρικτική και συνεργατική κοινότητα
  • Εκτίμηση για τη διαφορετικότητά μας σε φοιτητές, καθηγητές και ευρύτερη κοινότητα
  • Ένα αίσθημα εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για τις εγκαταστάσεις και το περιβάλλον της πανεπιστημιούπολης μας
  • Σκόπιμη ευθυγράμμιση μεταξύ της αποστολής και του οράματος του σχολείου και του τρόπου με τον οποίο παίρνουμε αποφάσεις, αναθέτουμε προτεραιότητες και επενδύουμε πόρους

Στις συνομιλίες μου με εκπαιδευτικούς, υπάρχει ένα μοναδικό και ισχυρό επαγγελματικό κλίμα στο ISPP.

Αυτό βασίζεται στην επαγγελματική εμπιστοσύνη και την ανεξαρτησία σε μια σκληρά εργαζόμενη ομάδα. Σχολή έχουν κίνητρο να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, είναι πρόθυμοι να αναλάβουν κινδύνους και είναι ανοιχτοί στο να ζητήσουν υποστήριξη. Δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρά μπορεί να είναι ένα καλό μότο για την ομάδα. Οι εκπαιδευτικοί στο ISPP υποστηρίζουν επίσης τη δέσμευση του σχολείου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ορισμένων σημαντικών πρωτοβουλιών που ευθυγραμμίζονται με το σκοπό και τις αξίες μας. συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων Μητρικής Γλώσσας και Υποτροφιών.

ISPP Community Art Project

Είχα επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια ομάδα 35 συναδέλφων σε μια 4ήμερη εκπαίδευση για το Cognitive Coaching. Εκτός από την ανανέωση των δεξιοτήτων μου σε αυτόν τον τομέα, ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να ασχοληθώ με την επαγγελματική μάθηση με συναδέλφους. Ουσιαστικά, πρόκειται για την ενίσχυση των αυτοκατευθυνόμενων ανθρώπων που μαθαίνουν συνεχώς στους ρόλους τους.

Γεφυρώνοντας την εστίασή μας σε όλο το σχολείο Κοινότητα με το δικό μας Πυλώνες Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξηςοι ακόλουθοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι που περιγράφονται στον κοινοτικό πυλώνα:

2.1 Η κοινότητα ISPP ενισχύεται μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων εντός της πανεπιστημιούπολης, εκδηλώσεων, μαθησιακών εμπειριών και άλλων ευκαιριών εμπλουτισμού για το φοιτητικό σώμα, το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό και την ευρύτερη κοινότητα ISPP.

2.2 Να δημιουργηθεί ένα ενοποιημένο φιλανθρωπικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών, την Παγκόσμια Ιθαγένεια και τα προγράμματα προβολής της χώρας υποδοχής.

2.3 Το PCO, με εκπροσώπους εθνικοτήτων και σε συνεργασία με το ISPP, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του σχολείου και τη συμμετοχή όλων των ομάδων εθνικοτήτων.

Όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε κάνει σημαντικές εισβολές σε αυτούς τους τομείς ήδη από τη σχολική χρονιά 2022-23!

ISPP Community Art Project

Αυτό το συλλογικό έργο τέχνης δημιουργήθηκε από μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τέχνης, δασκάλους, βοηθητικό προσωπικό και γονείς. Θέλαμε να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία του ISPP συμπεριλαμβάνοντας τη σημασία της λέξης «κοινότητα» σε διάφορες γλώσσες που μιλούν οι οικογένειες και οι μαθητές μας.

Καθώς ξεπερνάμε απαλά έναν κόσμο που καθοδηγείται από πανδημίες, θα εργαστούμε για να αποκαταστήσουμε τις παραδόσεις, τα τελετουργικά και τα γεγονότα του ISPP. Ανυπομονούμε για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με όλα τα μέλη της κοινότητάς μας σε αυτό το θέμα.

Συναρπαστικές ευκαιρίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε τομείς εκπαίδευσης σε εξωτερικούς χώρους, παραστάσεις, Διεθνής Ημέρα, Εβδομάδα Χωρίς Τείχους, αθλητικά τουρνουά, ταξίδια και πολλά άλλα!

Πολύ σύντομα, θα ξεκινήσουμε μια σειρά από συναντήσεις του «Συντονιστική Επιτροπή Ανάπτυξης Κοινότητας και Πανεπιστημιούπολης», εξερευνώντας νέους τρόπους για να κάνουμε τις εγκαταστάσεις μας ακόμα πιο φιλόξενες και εντυπωσιακές. Αυτή η μικρή διευθύνουσα επιτροπή θα αναζητήσει τη συμβολή ενός ευρέος φάσματος ενδιαφερομένων σχετικά με τα ακόλουθα καθήκοντα/θέματα:

  • Ελέγξτε τους πόρους που υπάρχουν επί του παρόντος και είναι διαθέσιμοι για δραστηριότητες της κοινότητας
  • Έλεγχος ιστορικών προτύπων χρήσης (προ πανδημίας)
  • Συμβουλευτείτε όλες τις σχετικές ομάδες ενδιαφερομένων για ενδιαφέροντα και ανάγκες
  • Ερευνήστε τι έχουν κάνει/κάνουν παρόμοια σχολεία και πώς διαχειρίζονται τις δραστηριότητες
  • Εξετάστε επιλογές για αλλαγές σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και τις απαραίτητες διαδικασίες διαχείρισης για να διασφαλίσετε την αποτελεσματική λειτουργία και την πλήρη συνεκτίμηση των αναγκών υγείας, ασφάλειας και ασφάλειας

Έχετε τα μάτια σας μακριά για ενημερώσεις σχετικά με αυτό τους επόμενους μήνες.

Eileen Niedermann
Διευθυντής