Γεμίστε την αυλή σας με υπέροχους νάρκισσους

Γεμίστε την αυλή σας με υπέροχους νάρκισσους

Dezember 5, 2022 0 Von admin

Εάν θέλετε να απολαύσετε μια μακρά περίοδο ανθοφορίας, επιλέξτε πρώιμες, μεσαίες και όψιμες ποικιλίες. Είναι η τέλεια στιγμή να παραγγείλετε τους νάρκισσους σας για αυτό το επερχόμενο φθινόπωρο τώρα! Longfield Gardens έχει πολλές διαφορετικές ποικιλίες που μπορείτε να παραγγείλετε, οπότε δείτε τις εδώ.

Εάν θέλετε να απολαύσετε μια μακρά περίοδο ανθοφορίας, επιλέξτε πρώιμες, μεσαίες και όψιμες ποικιλίες. Είναι η τέλεια στιγμή να παραγγείλετε τους νάρκισσους σας για αυτό το επερχόμενο φθινόπωρο τώρα! Το Longfield Gardens έχει πολλές διαφορετικές ποικιλίες που μπορείτε να παραγγείλετε, οπότε δείτε τις εδώ.

Μόλις κάνετε την παραγγελία σας, θα σας αποσταλούν συνήθως το φθινόπωρο. Θα διαφέρει ανάλογα με τη ζώνη σας. Εδώ, στη ζώνη μου, τα φυτεύω στις αρχές Οκτωβρίου μόλις κρυώσει το έδαφος και ο καιρός.

Οι νάρκισσοι αναπτύσσονται καλύτερα σε μια καλά στραγγιζόμενη, ηλιόλουστη τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να τα καλλιεργήσετε σε μερική ηλιοφάνεια έως σκιά εάν χρειάζεται. Τους αρέσει ελαφρώς όξινο χώμα, επομένως μπορεί να θέλετε να προσθέσετε τροπολογίες εάν το έδαφος είναι αλκαλικό. Θυμηθείτε, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία σας έχει καλή αποστράγγιση ώστε οι βολβοί σας να μην σαπίσουν.

Μόλις κάνετε την παραγγελία σας, θα σας αποσταλούν συνήθως το φθινόπωρο. Θα διαφέρει ανάλογα με τη ζώνη σας. Εδώ, στη ζώνη μου, τα φυτεύω στις αρχές Οκτωβρίου μόλις κρυώσει το έδαφος και ο καιρός. Οι νάρκισσοι αναπτύσσονται καλύτερα σε μια καλά στραγγιζόμενη, ηλιόλουστη τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να τα καλλιεργήσετε σε μερική ηλιοφάνεια έως σκιά εάν χρειάζεται. Τους αρέσει ελαφρώς όξινο χώμα, επομένως μπορεί να θέλετε να προσθέσετε τροπολογίες εάν το έδαφος είναι αλκαλικό. Θυμηθείτε, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία σας έχει καλή αποστράγγιση ώστε οι βολβοί σας να μην σαπίσουν.

Κάθε ποικιλία είναι διαφορετική, αλλά γενικά, θέλετε να φυτέψετε τους βολβούς σας σε βάθος περίπου 6″. Φροντίστε να ελέγξετε τις οδηγίες για τον συγκεκριμένο βολβό σας. Φυτέψτε τους βολβούς ασφόδελου σας έτσι ώστε το μυτερό άκρο να είναι στραμμένο προς τα επάνω. Ποτίστε τους βολβούς σας καλά.Κάθε ποικιλία είναι διαφορετική, αλλά γενικά, θέλετε να φυτέψετε τους βολβούς σας γύρω στους 6" βαθύς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις οδηγίες για τον συγκεκριμένο λαμπτήρα σας. Φυτέψτε τους βολβούς ασφόδελου σας έτσι ώστε το μυτερό άκρο να είναι στραμμένο προς τα επάνω. Ποτίστε καλά τους λαμπτήρες σας.

Τώρα, ήρθε η ώρα της αναμονής! Μέχρι να έρθει η επόμενη άνοιξη, θα είστε πολύ χαρούμενοι που φυτέψατε μερικούς βολβούς. Είναι τόσο ικανοποιητικό να βλέπεις τη σκληρή δουλειά σου από την περασμένη σεζόν να αποδίδει καρπούς.

Τώρα, ήρθε η ώρα της αναμονής! Μέχρι να έρθει η επόμενη άνοιξη, θα είστε πολύ χαρούμενοι που φυτέψατε μερικούς βολβούς. Είναι τόσο ικανοποιητικό να βλέπεις τη σκληρή δουλειά σου από την περασμένη σεζόν να αποδίδει καρπούς. Νάρκισσοι «Ταϊτής» ανακατεμένοι με τουλίπες «Dordogne».
Νάρκισσοι «Ταϊτής» ανακατεμένοι με τουλίπες «Dordogne».

Σημαντική σημείωση: Αφού οι νάρκισοί σας έχουν τελειώσει την ανθοφορία, είναι σημαντικό να ΔΕΝ κόψτε το φύλλωμα μέχρι να αρχίσει να κιτρινίζει. Έχω κάνει αυτό το λάθος στο παρελθόν και το μετανιώνω εντελώς. Χρησιμοποιούν αυτά τα φύλλα για να δημιουργήσουν ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των λουλουδιών του επόμενου έτους. Εάν κόψετε αυτά τα φύλλα πολύ νωρίς, δεν θα δώσουν λουλούδια το επόμενο έτος.

Εσείς ΜΠΟΡΩ Ωστόσο, κόψτε τις αντιαισθητικές ανθοφορίες μόλις στεγνώσουν. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να φυτέψετε μπροστά από το φύλλωμα του ασφόδελου για να το κρύψετε.

Νάρκισσοι «Beautiful Eyes» ανακατεμένοι με τουλίπες «Orange Princess».
Νάρκισσοι «Beautiful Eyes» ανακατεμένοι με τουλίπες «Orange Princess».